Już tylko kilka tygodni dzieli nas od II edycji Kongresu Energetyki Słonecznej. Wydarzenie będzie okazją do omówienia najważniejszych zagadnień dla branży i perspektyw rozwoju sektora PV.

Za nami dobry rok dla branży fotowoltaicznej – po raz pierwszy energia słoneczna była tańsza od energii z węgla i ceny hurtowej na giełdzie, a w aukcjach OZE wygrały duże projekty PV. W najbliższym czasie możemy spodziewać się dynamicznego wzrostu mocy zainstalowanej w fotowoltaice. To dobry moment, by spotkać się i porozmawiać o perspektywach rozwoju branży.

Tak jak w zeszłym roku, również teraz będziemy łączyć kongres, targi oraz sesje B2B. Wydarzenie to będzie okazją do spotkania najważniejszych uczestników rynku energetyki słonecznej. Inwestorzy, deweloperzy, producenci, usługodawcy, przedstawiciele administracji państwowej i samorządów, organizacji gospodarczych i przemysłowych – będą mogli zaprezentować się, omówić najnowsze trendy i innowacje sektora PV.

Podczas kwietniowego Kongresu będziemy chcieli odpowiedzieć na pytania:

• Jaki wpływ na gospodarkę będzie mieć rozwój energetyki słonecznej?
  • Jaką strategię rozwoju fotowoltaiki powinna przyjąć Polska?
  • Jak przygotować samorządy do inwestycji PV, by jak najwięcej skorzystały na energetyce słonecznej?
  • Jaką rolę w transformacji energetycznej UE, w tym Polski, pełnić będzie fotowoltaika?

II Kongres Energetyki Słonecznej odbędzie się 1 i 2 kwietnia br. w Warsaw Plaza Hotel. Serdecznie zapraszamy do rejestracji!

Program kongresu

Rejestracja