Kalendarz

Członkowie ... lista członków naszego stowarzyszenia

CZŁONKOWIE WSPIERAJĄCY

Corab

Corab – doświadczenie, odpowiedzialność i innowacja

Corab to największy polski producent systemów mocowań modułów fotowoltaicznych oraz dystrybutor najlepszych rozwiązań z branży PV. Na rynku aktywnie działa od blisko 30 lat, zdobywając wiedzę i doświadczenie w elektronice oraz produkcji wyrobów ze stali i aluminium. Misją firmy jest produkcja i sprzedaż wyrobów najwyższej jakości spełniających wymogi bezpieczeństwa użytkowania, które zapewniają satysfakcję naszych Partnerów i Klientów. W ofercie posiada systemy na dach skośny i płaski, konstrukcje wolnostojące budowane na gruncie czy fundamencie oraz CARPORTY.

Produkcja odbywa się w nowoczesnym Zakładzie produkcyjnym w procesach automatycznych i półautomatycznych. Potwierdzeniem najwyższych standardów i poszanowania norm europejskich jest certyfikat TÜV Rheinland Polska Monitoring+Testing. Wielokrotnie firma została nagrodzona za innowacyjne rozwiązania i wysoką jakość swoich produktów. Corab zdobył również zaufanie klientów zagranicznych i eksportuje swoje systemów do 14 krajów.

Corab wraz z najlepszymi firmami instalacyjnymi tworzą sieć partnerską Corab Partner. Jest to porozumienie współpracy i wzajemnego wsparcia na wielu płaszczyznach, m.in. handlowej, technicznej, marketingowej.

EDP Renewables

Sun Hunter

Sun Hunter to biuro projektowe za którą stoi 8 lat doświadczenia i kilkaset projektów budowlanych/wykonawczych na terenie całej Polski. Projekty elektrowni słonecznych wykonanych przez nas dają moc ponad 800 MW. Pracujemy zarówno dla dużych polskich i międzynarodowych koncernów energetycznych, jak i inwestorów indywidualnych. Doradzamy jednostkom samorządu terytorialnego i instytucjom finansowym w zakresie inwestycji w odnawialne źródła energii. Na podstawie naszych projektów zostało zrealizowane ponad sto budów opierających się na założeniach efektywności dla Inwestorów przez sprawdzonych Wykonawców.

CZŁONKOWIE ZWYCZAJNI

abo wind

Firma ABO Wind jest jednym z liderów rynku europejskiego w zakresie rozwoju projektów w sektorze energetyki odnawialnej. Od 1996 roku firma założona
w Niemczech przyłączyła do sieci około 700 elektrowni wiatrowych i słonecznych o mocy około 1500 megawatów. Zatrudnia ponad 600 pracowników na całym świecie.

Firma ABO Wind jest aktywna w Polsce od 2017 roku. W biurze w Łodzi nasi pracownicy zajmują się rozwojem projektów i koordynują współpracę
z regionalnymi partnerami.

cge

Elsolar

Ekspert od instalacji fotowoltaicznych dla osób prywatnych, małych firm oraz przemysłu. Koncentruje się na potrzebach Klienta, kompleksowym wykonaniu (od finansowania, przez realizację i formalności z zakładem energetycznym, po serwis) oraz najwyższej jakości. Jesteśmy częścią Elmont Grupa S.A.

Elmont Grupa jest grupą specjalistycznych przedsiębiorstw branży elektroenergetycznej. Nasza historia opiera się o markę Elektromontaż, działającą na rynku od 1948 roku, która na trwałe wpisała się w historię polskiej elektroenergetyki przemysłowej. Jest doskonale znana i rozpoznawalna wśród inwestorów branżowych oraz w środowisku inżynierów elektryków i elektromonterów. To właśnie Elektromontaż był odpowiedzialny za budowę najbardziej znanych i kluczowych dla rozwoju gospodarki naszego kraju obiektów przemysłowych w zakresie elektroenergetycznym. Elektromontaż Wschód, wydzielony ze struktur Elektromontażu w 1994 r. (wówczas Przedsiębiorstwo Produkcyjno – Montażowe Elektromontaż Wschód sp. z o.o.), do dziś korzysta z doświadczeń zdobytych w poprzednim stuleciu.

Zanim jeszcze odnawialne źródła energii (OZE) stały się popularne, w 1996 roku wykonaliśmy Elektrownię Wodną Siemianówka, a w latach kolejnych staliśmy się liderem w realizacji dużych instalacji OZE w Polsce (farmy wiatrowe i fotowoltaiczne).

Horizons

Horizons jest firmą doradczo-inżynieryjną, którą tworzą specjaliści nietypowych projektów biznesowych, głównie w obszarze branży energetycznej. W ostatnim okresie firma specjalizuje się w obszarze obsługi projektów deweloperskich w branży OZE, głównie fotowoltaiki. Doświadczenie członków zespołu w branży odnawialnych źródeł energii pozwala na skuteczne i szybkie przeprowadzanie i kontrolowanie procesów inwestycyjnych oraz realizowanie strategii rozwoju na rynku energii elektrycznej.

huawei

Huawei jest niezależną, prywatną firmą, która dostarcza technologie informacyjno-komunikacyjne (ICT). Działając w ponad 170 krajach i regionach zatrudnia blisko 188 000 pracowników, obsługując ponad trzy miliardy ludzi na całym świecie.

Dostarczając zintegrowane rozwiązania w czterech kluczowych domenach — sieci telekomunikacyjne, IT, inteligentne urządzenia i usługi w chmurze — Huawei Enterprise Business Group angażuje się w dostarczanie technologii cyfrowej każdej osobie, do każdego domu i organizacji, dla w pełni połączonego, inteligentnego świata. Dowiedz się więcej o naszych produktach znaszej strony internetowej.

.KWARTZ

Jesteśmy pionierem rozwiązań fotowoltaicznych w Polsce. Od 2012 roku wykonaliśmy kilka tysięcy instalacji fotowoltaicznych. Rebranding naszej marki, którego elementem była zmiana nazwy z Zielonej Strony Mocy na .KWARTZ, to przemyślana odpowiedź na potrzeby rynku OZE w segmencie SME. Lata doświadczeń pozwoliły nam zdobyć środki i kadrę, dzięki którym możemy dziś świadczyć kompleksową usługę FOTOWOLTAIKI DLA POLSKIEGO BIZNESU.

Przygotowujemy koncepcję inwestycji, pomagamy w zdobyciu finansowania, realizujemy projekt, zapewniamy serwis. Naszym celem jest zagwarantowanie małym i średnim przedsiębiorstwom bezpieczeństwa energetycznego. Oferując najwyższej jakości instalacje fotowoltaiczne, łączymy działania zmierzające do obniżenia kosztów energii i wielkości emisji dwutlenku węgla

z systemowym dążeniem do osiągnięcia przez naszych klientów niezależności energetycznej.

.KWARTZ tworzą specjaliści z długim doświadczeniem w dziedzinie OZE, fotowoltaiki i nowych technologii. Razem z Państwem chcemy budować energię jutra.

mega

MEGA S.A. jest profesjonalnym przedsiębiorstwem budowlano-energetycznym. Jako Generalny Wykonawca obsługuje inwestorów krajowych i zagranicznych przy realizacji obiektów przemysłowych, użyteczności publicznej, mieszkaniowych, wojskowych oraz robót energetycznych w pełnym zakresie napięć.

Energetyka:
MEGA S.A. wykonuje prace energetyczne w pełnym zakresie napięć na takich obiektach jak: stacje GPZ, linie napowietrzne, linie kablowe, instalacje wewnętrzne, specjalne systemy zasilania, układy pomiarowe.

Farmy wiatrowe:
MEGA S.A. posiada wieloletnie doświadczenie w budowie farm wiatrowych w systemie EPC (budowa farmy wiatrowej wraz z dostawą kompletnego wyposażenia), oraz BoP (budowa całości infrastruktury technicznej: fundamenty, drogi dojazdowe, place manewrowe i montażowe, infrastruktura elektroenergetyczna i światłowodowa). To stawia nas w czołówce firm budujących farmy wiatrowe w Polsce.

solivan

OX2