Kalendarz

Członkowie ... lista członków naszego stowarzyszenia

CZŁONKOWIE WSPIERAJĄCY

cge

Corab

Corab – doświadczenie, odpowiedzialność i innowacja

Corab to największy polski producent systemów mocowań modułów fotowoltaicznych oraz dystrybutor najlepszych rozwiązań z branży PV. Na rynku aktywnie działa od blisko 30 lat, zdobywając wiedzę i doświadczenie w elektronice oraz produkcji wyrobów ze stali i aluminium. Misją firmy jest produkcja i sprzedaż wyrobów najwyższej jakości spełniających wymogi bezpieczeństwa użytkowania, które zapewniają satysfakcję naszych Partnerów i Klientów. W ofercie posiada systemy na dach skośny i płaski, konstrukcje wolnostojące budowane na gruncie czy fundamencie oraz CARPORTY.

Produkcja odbywa się w nowoczesnym Zakładzie produkcyjnym w procesach automatycznych i półautomatycznych. Potwierdzeniem najwyższych standardów i poszanowania norm europejskich jest certyfikat TÜV Rheinland Polska Monitoring+Testing. Wielokrotnie firma została nagrodzona za innowacyjne rozwiązania i wysoką jakość swoich produktów. Corab zdobył również zaufanie klientów zagranicznych i eksportuje swoje systemów do 14 krajów.

Corab wraz z najlepszymi firmami instalacyjnymi tworzą sieć partnerską Corab Partner. Jest to porozumienie współpracy i wzajemnego wsparcia na wielu płaszczyznach, m.in. handlowej, technicznej, marketingowej.

EDP Renewables

EDP Renewables (Euronext: EDPR) jest światowym liderem w sektorze energii odnawialnych i trzecim co do wielkości producentem energii wiatrowej na świecie. EDPR dysponuje solidnym procesem rozwoju, najwyższej klasy aktywami oraz zdolnością operacyjną lidera rynkowego. W ciągu ostatnich lat EDPR odnotował wyjątkowy rozwój i dziś jest obecny na 15 rynkach międzynardowych (Belgia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Francja, Grecja, Węgry, Włochy, Meksyk, Polska, Portugalia, Rumunia, Hiszpania, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone).

EDPR przyjęło na siebie zobowiązanie do wspierania postępu społecznego w zakresie zrównoważonego rozwoju i integracji. Znalazło to odzwierciedlenie w umieszczeniu spółki na indeksie Bloomberg Gender Equality oraz w przyznaniu jej certyfikatu Top Employer 2020 w Europie (w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Rumunii, Portugalii i Wielkiej Brytanii); oba wyróżnienia to rezultat polityki spółki zorientowanej na pracowników.

Energias de Portugal, S.A. (“EDP”), główny udziałowiec w EDPR, jest globalnym graczem w branży energetycznej oraz liderem w tworzeniu wartości, innowacji i w zrównoważonym rozwoju. EDP figuruje na Dow Jones Sustainability Index nieprzerwanie od 15 lat.

energy5

Energy5 to pionier wśród producentów mocowań do modułów fotowoltaicznych, ceniony za innowacyjne podejście projektowe oraz wyjątkową trwałość i bezpieczeństwo proponowanych rozwiązań. Konstrukcje fotowoltaiczne Energy5 jako jedyne na polskim rynku posiadają Krajową Oceną Techniczną, na podstawie której deklarowane są właściwości użytkowe wyrobów. Co istotne, zakres cech funkcyjno-użytkowych konstrukcji Energy5 jest znacznie szerszy niż wymaga norma PN-EN 1090-1. Energy5 skupia swoje działania na rozwoju i modernizacji mocowań, dostosowując ofertę do wciąż zmieniających się oczekiwań inwestorów.

Firma dysponuje nowoczesnym, w pełni zautomatyzowanym parkiem maszynowym, składającym się z 6-ciu linii renomowanych dostawców. Posiadane aktywa zapewniają Spółce imponujące moce produkcyjne, które wynoszą ponad 1,3 GW konstrukcji fotowoltaicznych.

Oferta firmy to kilkadziesiąt unikalnych systemów wolnostojących, dachowych, elewacyjnych i wiat samochodowych tzw. AUTOBOX. Produkcja systemów wolnostojących oparta jest na stali czarnej, pokrytej innowacyjną powłoką metaliczną Magnelis®, wykazującej właściwości antykorozyjne nawet w agresywnych warunkach środowiskowych do klasy korozyjnej C5. Wykwalifikowana kadra inżynierska, indywidualne podejście projektowe oraz rozbudowane zaplecze badawczo-rozwojowe, pozwoliły Spółce zdobyć przewagę i zaufanie ponad 600 klientów.

ONDE

Sun Hunter

Sun Hunter to biuro projektowe za którą stoi 8 lat doświadczenia i kilkaset projektów budowlanych/wykonawczych na terenie całej Polski. Projekty elektrowni słonecznych wykonanych przez nas dają moc ponad 800 MW. Pracujemy zarówno dla dużych polskich i międzynarodowych koncernów energetycznych, jak i inwestorów indywidualnych. Doradzamy jednostkom samorządu terytorialnego i instytucjom finansowym w zakresie inwestycji w odnawialne źródła energii. Na podstawie naszych projektów zostało zrealizowane ponad sto budów opierających się na założeniach efektywności dla Inwestorów przez sprawdzonych Wykonawców.

wento

CZŁONKOWIE ZWYCZAJNI

abo wind

Firma ABO Wind jest jednym z liderów rynku europejskiego w zakresie rozwoju projektów w sektorze energetyki odnawialnej. Od 1996 roku firma założona w Niemczech przyłączyła do sieci około 700 elektrowni wiatrowych i słonecznych o mocy około 1500 megawatów. Zatrudnia ponad 600 pracowników na całym świecie.

Firma ABO Wind jest aktywna w Polsce od 2017 roku. W biurze w Łodzi nasi pracownicy zajmują się rozwojem projektów i koordynują współpracę
z regionalnymi partnerami.

EDF

EDF Renewables, globalny lider w dziedzinie energetyki odnawialnej. Postęp techniczny w zakresie elektrowni wiatrowych i słonecznych oznacza, że jesteśmy w stanie rozwijać coraz bardziej wydajne i konkurencyjne urządzenia.Branża energetyki odnawialnej czerpie korzyści z tego postępu, dzięki czemu w ostatnich latach doświadczała ciągłego rozwoju, wynikającego z obniżania kosztów odnawialnych źródeł energii. EDF Renewables to globalny lider w dziedzinie wytwarzania energii elektrycznej ze źródeł odnawialnych, nie powodujących emisji CO2. Spółka zajmuje się przygotowywaniem projektów, budową i eksploatacją bezemisyjnych elektrowni w ponad 20 krajach, zarówno na rachunek własny, jak i na rzecz stron trzecich.

Elsolar

Ekspert od instalacji fotowoltaicznych dla osób prywatnych, małych firm oraz przemysłu. Koncentruje się na potrzebach Klienta, kompleksowym wykonaniu (od finansowania, przez realizację i formalności z zakładem energetycznym, po serwis) oraz najwyższej jakości. Jesteśmy częścią Elmont Grupa S.A.

Elmont Grupa jest grupą specjalistycznych przedsiębiorstw branży elektroenergetycznej. Nasza historia opiera się o markę Elektromontaż, działającą na rynku od 1948 roku, która na trwałe wpisała się w historię polskiej elektroenergetyki przemysłowej. Jest doskonale znana i rozpoznawalna wśród inwestorów branżowych oraz w środowisku inżynierów elektryków i elektromonterów. To właśnie Elektromontaż był odpowiedzialny za budowę najbardziej znanych i kluczowych dla rozwoju gospodarki naszego kraju obiektów przemysłowych w zakresie elektroenergetycznym. Elektromontaż Wschód, wydzielony ze struktur Elektromontażu w 1994 r. (wówczas Przedsiębiorstwo Produkcyjno – Montażowe Elektromontaż Wschód sp. z o.o.), do dziś korzysta z doświadczeń zdobytych w poprzednim stuleciu.

Zanim jeszcze odnawialne źródła energii (OZE) stały się popularne, w 1996 roku wykonaliśmy Elektrownię Wodną Siemianówka, a w latach kolejnych staliśmy się liderem w realizacji dużych instalacji OZE w Polsce (farmy wiatrowe i fotowoltaiczne).

Horizons

Horizons jest firmą doradczo-inżynieryjną, którą tworzą specjaliści nietypowych projektów biznesowych, głównie w obszarze branży energetycznej. W ostatnim okresie firma specjalizuje się w obszarze obsługi projektów deweloperskich w branży OZE, głównie fotowoltaiki. Doświadczenie członków zespołu w branży odnawialnych źródeł energii pozwala na skuteczne i szybkie przeprowadzanie i kontrolowanie procesów inwestycyjnych oraz realizowanie strategii rozwoju na rynku energii elektrycznej.

huawei

Huawei jest niezależną, prywatną firmą, która dostarcza technologie informacyjno-komunikacyjne (ICT). Działając w ponad 170 krajach i regionach zatrudnia blisko 188 000 pracowników, obsługując ponad trzy miliardy ludzi na całym świecie.

Dostarczając zintegrowane rozwiązania w czterech kluczowych domenach — sieci telekomunikacyjne, IT, inteligentne urządzenia i usługi w chmurze — Huawei Enterprise Business Group angażuje się w dostarczanie technologii cyfrowej każdej osobie, do każdego domu i organizacji, dla w pełni połączonego, inteligentnego świata. Dowiedz się więcej o naszych produktach znaszej strony internetowej.

Ignitis

Kelfield

Realizujemy inwestycje w odnawialne źródła energii, w tym wielkoskalową fotowoltaikę. Naszą pracę codzienną opieramy na wiedzy merytorycznej zespołu, którego członkowie posiadają kilkuletnie doświadczenie w pracy nad projektami w ramach zarówno mniejszych przedsiębiorstw, jak i globalnych liderów branży. W długofalowej perspektywie będziemy aktywnie wspierać transformację systemu elektroenergetycznego. Szczególną wagę przykładamy do zrównoważonego rozwoju z wykorzystaniem rozwiązań innowacyjnych na poziomie lokalnym.

.KWARTZ

Jesteśmy pionierem rozwiązań fotowoltaicznych w Polsce. Od 2012 roku wykonaliśmy kilka tysięcy instalacji fotowoltaicznych. Rebranding naszej marki, którego elementem była zmiana nazwy z Zielonej Strony Mocy na .KWARTZ, to przemyślana odpowiedź na potrzeby rynku OZE w segmencie SME. Lata doświadczeń pozwoliły nam zdobyć środki i kadrę, dzięki którym możemy dziś świadczyć kompleksową usługę FOTOWOLTAIKI DLA POLSKIEGO BIZNESU.

Przygotowujemy koncepcję inwestycji, pomagamy w zdobyciu finansowania, realizujemy projekt, zapewniamy serwis. Naszym celem jest zagwarantowanie małym i średnim przedsiębiorstwom bezpieczeństwa energetycznego. Oferując najwyższej jakości instalacje fotowoltaiczne, łączymy działania zmierzające do obniżenia kosztów energii i wielkości emisji dwutlenku węgla

z systemowym dążeniem do osiągnięcia przez naszych klientów niezależności energetycznej.

.KWARTZ tworzą specjaliści z długim doświadczeniem w dziedzinie OZE, fotowoltaiki i nowych technologii. Razem z Państwem chcemy budować energię jutra.

Mashav Energia

Mashav Energia jest wiodącą, niezależną firmą produkującą energię elektryczną poprzez konwersję wiatru i słońca na energię. Koncentrujemy się na finansowaniu projektów oraz zarządzaniu i eksploatacji farm wiatrowych w Polsce. Dzięki silnym i wypracowanym relacjom z największymi międzynarodowymi firmami budowlanymi, dostawcami turbin, kancelariami prawnymi i instytucjami finansowymi działającymi na polskim rynku, realizujemy duże inwestycje w obszarze energetyki wiatrowej i słonecznej.

Nebo Solar

Nebo Solar specjalizuje się w rozwoju wysokiej jakości wielkoskalowych projektów fotowoltaicznych.

Praca naszego zespołu doświadczonych ekspertów koncentruje się na prowadzeniu procesu rozwoju projektów z uwzględnianiem wszelkich czynników, które mogą mieć wpływ na budowę i funkcjonowanie każdej z farm. Dzięki ścisłej współpracy z generalnym wykonawcą, jesteśmy zorientowani na optymalną ich implementację pod kątem potrzeb i wymagań inwestora już od pierwszych etapów tworzenia dokumentacji.

OX2

OX2 rozwija, finansuje, buduje i zarządza wielkoskalowymi projektami energii odnawialnej w Europie. Napędzamy i wspieramy proces przemiany sektora OZE w kierunku zrównoważonych rozwiązań, oferując inwestorom finansowym jak i dużym odbiorcom energii, możliwość inwestowania oraz posiadania na własność instalacji odnawialnych źródeł energii. Grupa OX2 prowadzi działalność w Szwecji, Finlandii, Norwegii, Francji i w Polsce. Od 2015 roku zainstalowaliśmy w Europie ponad 2.5 GW energii odnawialnej.

W ciągu dwóch lat działalności OX2 na rynku polskim, już pięć naszych projektów o łącznej mocy wynoszącej 153MW wygrało aukcję, a nasz portfel projektów przekroczył już 1400 MW. Obecnie naszą aktywność skupiamy na poszerzaniu portfela projektów poprzez własny rozwój i w drodze przejęć.

Sevivon

SEVIVON Sp. z o.o. kompleksowe rozwijanie farm wiatrowych i fotowoltaicznych

solivan

VSB