Polskie
Stowarzyszenie
Fotowoltaiki
zaprasza do współpracy

• wspieramy rozwój wielkoskalowych projektów fotowoltaicznych w Polsce
  • reprezentujemy głos branży
  • tworzymy dobry klimat współpracy

Więcej informacji

Stowarzyszenie Kilka informacji o nas ...

Polskie Stowarzyszenie Fotowoltaiki (PSF) jest nowo powstałą organizacją pozarządową, której misją jest wspieranie rozwoju wielkoskalowej energetyki słonecznej w naszym kraju jako czystego źródła energii. Stowarzyszenie działa na rzecz zwiększenia politycznej i społecznej świadomości w zakresie fotowoltaiki, a także wspiera tworzenie odpowiedniego otoczenia regulacyjnego dla tego dynamicznie rozwijającego się w Polsce sektora.

.

Zarząd Stowarzyszenia

Ewa Magiera

Od blisko dekady związana z sektorem energii odnawialnej. Specjalizuje się w działaniach Public Relations, budowaniu strategii oraz relacjach z administracją publiczną. Na przestrzeni ostatnich dwóch ostatnich lat odpowiadała za strategię i komunikację branży wiatrowej. Wcześniej, jako niezależny ekspert doradzała podmiotom z sektora morskiej energetyki wiatrowej. Jako Wiceprezes Stowarzyszenia Małej Energetyki Wiatrowej podejmuje działania na rzecz integrowania przedsiębiorców sektora MŚP. Posiada również doświadczenie samorządowe, które zdobyła pełniąc przez 10 lat mandat radnej dzielnicy Śródmieście m. st. Warszawy. Licencjonowany pośrednik nieruchomości – należy do Warszawskiego Stowarzyszenia Obrotu Nieruchomościami. Prowadzi firmę PV Development Partners.

Łukasz Atamańczuk

Wiceprezes Zarządu

Od 13 lat związany z sektorem energetyki odnawialnej, jako radca prawny i inwestor. Jako radca prawny doradzał przy realizacji wielu przedsięwzięć z branży odnawialnej na etapie, zarówno developingu, jako i budowy, w tym przeprowadza audyty prawne gotowych projektów farm wiatrowych i fotowoltaicznych. Jako Inwestor, właściciel i współzałożyciel Spółki SGE Sp. z o.o. zajmującej się rozwojem projektów farm fotowoltaicznych w Polsce.

Szymon Kowalski

Wiceprezes Zarządu

Ekspert rynku energii związany z sektorem energetycznym od ponad dziesięciu lat. Wieloletni pracownik największych grup energetycznych w Polsce, gdzie zajmuje wysokie stanowiska menadżerskie. Był również pracownikiem Ministerstwa Gospodarki/Departament Energetyki biorąc udział w pracach przy tworzeniu krajowych i unijnych regulacji w obszarze sektora energetycznego.Obecnie odpowiedzialny jest za obszar innowacji i rozwój nowych biznesów w jednej z największych spółek w branży odnawialnych źródeł energii w Polsce.

Łukasz Krawcewicz

Przedsiębiorca z 14 letnim doświadczeniem, inwestor i ekspert ds. odnawialnych źródeł energii w branży od 8 lat.
CEO i udziałowiec w Eneris Natura – Grupa Eneris. Właściciel i współzałożyciel spółki Zielona Strona Mocy, Prezes Zarządu spółek Ekoenergetyka sp. z o.o. oraz Eko Invest Energy sp. z o.o. zajmujących się rozwojem, doradztwem i realizacją inwestycji w zakresie efektywności energetycznej i OZE dla przemysłu i JST. W latach 2012-2015 inicjator i organizator Polskiego Kongresu Energii Odnawialnej, który zgromadził ponad 3500 osób zajmujących się tematyką OZE w Polsce. Organizator licznych szkoleń, seminariów oraz misji gospodarczych i zagranicznych wyjazdów studyjnych o tematyce Energia i Gospodarka Odpadami. Twórca Akademii Instalatora OZE, która wyszkoliła ponad 1000 instalatorów fotowoltaiki w Polsce. Prywatnie: żonaty, ojciec trójki dzieci, zainteresowania: żeglarstwo, turystyka piesza, zarządzanie, rozwój osobisty, zdrowy tryb życia.

Krzysztof Tyszkiewicz

Z ochroną środowiska i energetyką związany od ponad 10 lat. Wiceprezes Stowarzyszenia Energii Odnawialnej, Prezes Warszawskiego Instytutu Studiów Edukacyjnych oraz Fundacji Morza Bałtyckiego. Założyciel i członek Zarządu SMEW a w latach 2015-2018 roku Wiceprezes PSEW. W latach 2007-2011 był Posłem na Sejm RP, członkiem Komisji Środowiska, Komisji ds. Unii Europejskiej, oraz Parlamentarnego Zespołu ds. Energetyki. Absolwent stosunków międzynarodowych oraz zarządzania.

Łukasz Witkowski

Wiceprezes Zarządu

Związany z branżą OZE od 2007 roku. Doświadczenie zdobywał pracując w Siemens Gamesa oraz Nordex Acciona. Obecnie na stanowisku Dyrektora Działu Zarządzania Projektami i Środowiska w EDP Renewables. Absolwent Politechniki Warszawskiej i Akademii Leona Koźmińskiego. Pasjonat kryminałów oraz podróży.

nr rachunku 17195000012006009356660003